5 vragen over fysiotherapie

Ik heb lichamelijke klachten: kan ik me meteen bij jullie aanmelden?

Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet noodzakelijk. U kunt meteen contact met ons opnemen. Aan de hand van een screening beoordelen wij of uw klachten voor fysiotherapie-behandeling in aanmerking komen. Zo nodig vindt er, met uw toestemming, overleg met de huisarts plaats.

Hoe ziet die screening eruit?

Aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek stellen wij een fysiotherapeutische diagnose. Op basis hiervan krijgt u uitleg over de mogelijke oorzaak van uw klachten. In samenspraak stellen we een behandelplan op. Als dat nodig is, vindt er een (terug)verwijzing naar de huisarts of specialist plaats.

Welke aanpak volgen jullie?

Bij het herstel staan wij u terzijde met behandeling, oefeningen, advies en begeleiding. De behandeling bestaat onder meer uit: advies en begeleiding, huiswerkoefeningen, massage, het losmaken van gewrichten, oefentherapie in de oefenzaal met toestellen en grondoefeningen.

 

Wordt mijn fysiobehandeling vergoed?

Dat hangt af van de verzekering die u heeft afgesloten. Raadpleeg uw polisvoorwaarden. Vaak vergoedt uw aanvullende verzekering uw behandeling geheel of gedeeltelijk. Uiteraard kunt u met vragen over vergoeding en verzekering ook bij ons terecht. Klik op onderstaande afbeelding voor een uitleg over vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering.

Nieuwe afbeelding (1)

Infographic: vergoeding uit de basisverzekering

Ik wil meer weten of fysiotherapie, vergoedingen en behandelingen?

Check de website fysiotherapie.com. Hier vind je alle informatie over fysiotherapie, behandelingen, klachtenregeling en vergoedingen.